Mudilased lugesid luulet perekonnast

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Isa käib koeraga jalutamas.”
“Isa käib koeraga jalutamas.” Foto: Rauno Rea

Pärnu linna koolide parimad etlejad lugesid võistu luuletusi teemal „Perekond“.

„Võistlejad lugesid paljude autorite luulet ja peategelasteks luuletustes olid ikka emad-isad, mõnes ka õpetaja,“ kirjeldas žürii liige, klassiõpetajate aineühenduse juht Marianne Tekkel.

Tekkeli ütlust mööda leiti esikolmik kiirest ja üksmeelselt. Esikoha sai Søs Maria Kristensen Kuninga tänava põhikoolist, teda õpetas Ruth Vaga. Teise koha andis žürii Kert Johan Sommerile ühisgümnaasiumist ja tema õpetaja on Maire Sarapuu. Kolmanda autasu sai Mirell Lank, Tiiu Kiveste õpilane Kuninga koolist.

Et häid lugejaid oli veelgi, pälvisid eripreemiad Mia Orm Koidula gümnaasiumist (õpetaja Evi Kiir), Risto Sein ühisgümnaasiumist (Merike Rahtma) ja Greitlin Hanson Vanalinna põhikoolist (Piret Karu).

Luuletuste lugejaid hindas žürii koosseisus Marianne Tekkel, Pärnu keskraamatukogu lasteteeninduse peaspetsialist Signe Peeker, Raeküla kooli õpetaja Sirje Raudsik ja Virve Laube linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonnast.

„Näitejuhi kogemustega Sirje Raudsik andis õpilastele ja õpetajatele pisut mõtteid, kuidas järgmisel korral veelgi paremini esineda. Igas sellises võistluses on ju väike õpetusiva sees,“ ütles Tekkel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles