Pillerpall kutsus pered motomajja

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pillerpalli lasteaia perepäeval Pärnu loodus- ja tehnikamaja motomajas oli uudistamist nii suurtel kui väikestel.
Pillerpalli lasteaia perepäeval Pärnu loodus- ja tehnikamaja motomajas oli uudistamist nii suurtel kui väikestel. Foto: Erakogu

Pärnu Pillerpalli lasteaia Segasumma rühm pidas loodus- ja tehnikamaja motomajas isadepäeva pereüritust „Iga mees on olnud poisike“.

Ürituse idee väljakäija ja eestvedaja oli rühma perekond Lootused. Nagu traditsiooniks saanud, asuti lasteaiast teele autodega, et veeta järgmised poolteist tundi vanade heade tuttavatega uues põnevas kohas.

Sõbralikus õhkkonnas tervitas meid motoringi juht Marko Saareke, kes on ühtlasi Pärnu motoklubi juhataja. Segasumma suurtele ja väikestele tehti kiire sissejuhatus motokrossi põnevasse maailma. Saime targemaks mitmel teemal, alates turvavarustusest ja lõpetades lippudega, mida krossirajal aega-ajalt lehvitatakse. Ilmselt ei teadnud enamik meist varem, et neid lippe sel spordialal nii palju on. Motohuvilised poisid ja tüdrukud saavad motokrossi teooriat ja praktikat käsikäes õppida alates kaheksandast eluaastast.

Pärast esimest tutvumist krossiratastega esimesel korrusel liikus heatujuline seltskond teisele korrusele, kuhu tegusad täiskasvanud olid mõnusa suupistelaua üles seadnud. Kuna kellaaeg oli juba hiline, asusid Segasumma väikesed sõbrad kiirelt kõhtusid täitma. Samal ajal osalesid emad-isad-õpetajad viktoriinis. Koostatud oli parajalt keerukad küsimused ja kõiki õigeid vastuseid ei suutnud anda ükski meeskond.

Tulemuste selgitamise järel said kõik isad möödunud isadepäeva ja rahvusvahelise meestepäeva puhul kaela medali, kuhu oli graveeritud Isa 2013. Viktoriin läbi, said julgemad isad ja õpetajaabi Erika selga proovida motokrossi varustust, kuhu kuulusid saapad, kõikvõimalikud kaitsmed, prillid ja kiiver. Seda kõike ajavõtu ja kerge võistlusmomendiga. Väikese vahevõistluse võitis Erika.

Õhtu edenedes esitas õpetaja Maire rahvast muigama paneva teravmeelse luuletuse „Täiskasvanu“, mille autor on Leelo Tungal.  

Kui kõhud täis ja julgust rohkem, said lapsed soovi korral väikelastele mõeldud krossirattaga mõne tiiru sõita. Võimalik, et nii mõnigi väike poiss või tüdruk sai sellest kogemusest krossisõidupisiku. Sel ajal, kui lapsed sõitu nautisid, kuulasid vanemad vahvaid lugusid võistlustest, trennidest ja kõigest, mis selle ala põnevaks teeb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles