Kirjalik leping aitab pettusi vältida

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööinspektsiooni kogemus näitab, et ehitussektoris tuleb ette olukordi, kui mehed töötavad kirjaliku töölepinguta ja saavad esialgu lubatust vähem palka.
Tööinspektsiooni kogemus näitab, et ehitussektoris tuleb ette olukordi, kui mehed töötavad kirjaliku töölepinguta ja saavad esialgu lubatust vähem palka. Foto: Ants Liigus

Tööinspektsiooni laekub igal aastal umbes 3000 avaldust töövaidluste lahendamiseks ja töötajate esitatutest iga teise on ajendanud töötasu või lõpparve maksmata jätmine.

Tööinspektsiooni töösuhete osakonna juhataja Meeli Miidla-Vanatalu rõhutas, et kõige lihtsam moodus töösuhteid parendada on vormistada kõik kokkulepped kirjalikult.

Palju vaidlusi põhjustab olukord, kus kogemata või meelega on töölepingu asemel sõlmitud töö tegijaga hoopis vähem sotsiaalseid garantiisid pakkuv töövõtuleping või käsundusleping. “Sellega lükkavad tööandjad ebaõiglaselt kõik kohustused töötegija rahakotile, vähendades ise tööjõukulusid,” tähendas Miidla-Vanatalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles