Pärnus tähistati ühiskontserdiga muusikakoolide liidu 20. tegevusaastat

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile tähistati mitmel pool Eestis ühiskontsertidega muusikakoolide liidu 20. tegevusaastat, Pärnus toimus sel puhul kontsert raekojas.

Raekoja saali kogunesid ühiskontserdiks seitsme muusikakooli õpilased ja õpetajad. Esinesid Audru, Vändra, Kilingi-Nõmme, Pärnu-Jaagupi, Häädemeeste, Lihula ja Pärnu noored muusikud. Esindatud olid nii klassikalise- kui ka jazz-muusika esitajad, sooloesinejad ja ansamblid.

„Teotahtelised noored muusikud pakkusid mitmekesise ja väga emotsionaalse kontserdielamuse,“ märkisid kontserdi korraldajad.

Eesti muusikakoolide liit (EML) kutsuti ellu 27. novembril 1993. See on organisatsioon, mis ühendab 84 muusika- ja kunstikooli üle Eesti ning seal leiab tegevust üle 10 000 noore muusikahuvilise.

EML korraldab ja koordineerib liikmete muusikahariduslikku töö- ja kutsealast tegevust, tellib muusikahariduslikku õppekirjandust ning osaleb arengu- ja õppekavade koostamisel.

Muusikakoolide osa muusikalise alushariduse andmisel on olnud mõõtmatult suur. Eesti muusikakoolidest on võrsunud tippmuusikuid  nii klassikalise-, jazz-, pärimus- kui popmuusika žanrites, saanud väljaõppe õpetajad ning sealt on kasvanud asjatundlik kontserdipublik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles