Karmen Kõrnas laulis end Itaalias kolmandaks

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja-õpilane Endla Murd ja Karmen Kõrnas Napolis.
Õpetaja-õpilane Endla Murd ja Karmen Kõrnas Napolis. Foto: Erakogu

Pärnu Kunstide maja Endla Murdi laulustuudio 13aastane õpilane Karmen Kõrnas saavutas Itaalias Napolis rahvusvahelisel lauluvõistlusel “Pulcinella ’D’Oro” kolmanda koha.

Napolis toimunud viiendal rahvusvahelisel napoli klassikaliste laulude konkursil osales kahes vanusegrupis kokku 17 lauljat, kes esindasid 16 riiki. Üritus toimus Napoli kultuuripalees.   

Endla Murdi sõnade kohaselt esitas Karmen Kõrnas esimesel võistluspäeval Rein Rannapi laulu “Raagus sõnad”, teisel ja kolmandal päeval “Napoli laulu”. “Karmen oli väga tubli ja laulis hästi,” rääkis Murd.

Reis leidis aset Euroopa Liidu Gruntvigi projekti raames ning Itaaliasse sõideti neljakesi: Karmen Kõrnas emaga, lauluõpetaja Endla Murd ja Gruntvigi Eesti koordinaator Toomas Abel. Murd tegi ühtlasi Napolis samal ajal toimunud muusikateemalisel konverentsil ettekande.

Neljapäeval sõidetakse Poola Czestochowa linna 19. rahvusvahelisele laulufestivalile “Majowa nutka”, mis on pop-jazz-laulude konkurss. Murdi laulupiigadest esinevad seal Karmen Kõrnas, Rosanna Lints ja Merilin Kauniste. Merilin ja Karmen astuvad üles ka duetina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles