Uus amet viis kuldses keskeas koolipinki

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erivajadustega inimeste maailma tundmaõppimine läks naistel libedamalt, kui nad seda eeldasid. Kuigi öövahetused olid harjumatud, on nendega kohanetud.
Erivajadustega inimeste maailma tundmaõppimine läks naistel libedamalt, kui nad seda eeldasid. Kuigi öövahetused olid harjumatud, on nendega kohanetud. Foto: Urmas Luik

Kui Vändra Kodu aasta eest uksed avas, oli ümbruskonnast tööle palgatud 20 tegevusjuhendajast vaid kolmel varasem kokkupuude psüühiliste erivajadustega inimestega ja paljudel puudus tööst igasugune ettekujutus.

Vaimupuude ja psüühikahäirega täiskasvanutele rajatud peremajadest koosnev Vändra Kodu on tegutsenud juba aasta ning selle personal on “paika loksunud”. Kodu juhi Lembi Uulimaa parem käsi vanemtegevusjuhendaja Anneli Kärtmann tõdes, et töö on ööpäevane ja üks vahetus kestab 12 tundi järgemööda.

Aasta jooksul on lahkunud seitse töötajat, kellele see amet eri põhjustel ei sobinud. Vändra Kodus käib tööl neli töötajat alevist, tosin Vändra vallast, kaks Pärnust, üks Tootsist ja üks Tori-Seljalt. Vändra kodu kollektiiv koosneb valdavalt naisperest vanuses 28–59 eluaastat. “Meil on siiski üks meeskolleeg ka,” lausus Kärtmann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles