Koidula muuseum kutsub poetessi sünnipäevale

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula muuseum.
Koidula muuseum. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Kuna lõppeval pärandiaastal täitub 170 aastat Lydia Koidula sünnist, tähistab Pärnu Koidula muuseum seda sündmust algaval kuul rea üritustega.

Koidula sünnipäevakuu algab 5. detsembril koostöös emakeele seltsiga Pärnu muuseumis teaduskonverentsiga, mis on pühendatud Johann Heinrich Rosenplänterile ja 200 aasta möödumisele emakeele uurimise algusest – seegi sai alguse 1813. aastal Pärnust.

Tulemas on kohtumisõhtud praegusaja poetesside Leelo Tungla, Kristiina Ehini ja Maarja Kangroga, emakeelele pühendatud konverents, Koidula gümnaasiumi tõrvikutega rongkäik ja miiting Koidula pargis luuletaja ausamba juures, näitemängu ”Viru laulik ja Koidula” etendused, koolinoorte etlejate konkurss ”Koidulauliku valgel”. Juba on käimas esseekonkurss, millest on oodatud osa võtma kõik ja võitjad selguvad poetessi sünnipäeval (vana kalendri järgi) 12. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles