Liivi lahe kalanduskogu tegi mereala planeeringu maatasa

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küsimus on, kas kokkulepete teel mahutada Pärnu lahele purjesportlased ja kalurid või tõrjuda üks neist tagaplaanile teist prioriteetseks pidades.
Küsimus on, kas kokkulepete teel mahutada Pärnu lahele purjesportlased ja kalurid või tõrjuda üks neist tagaplaanile teist prioriteetseks pidades. Foto: Ants Liigus

Pärnu maavalitsus üllitas mõne nädala eest maakonnaga piirneva mereala maakonnaplaneeringu esialgse eskiislahenduse, mis on rannakalurid hilissügisesest unisusest üles äratanud ja marru ajanud.

Pärnu Postimees kirjutas mereala maakonnaplaneeringu eskiislahendusest 21. novembril artiklis “Valminud on Pärnu mereala planeeringu eskiislahendus”. Selle järel on toimetusele saadetud mitu kurba kirja ja telefonitsi on laekunud nördimusavaldusi, et maakonnavõim on tellinud mereala planeeringu, mis Pärnu linnaga piinevas meres, aga samuti kogu rannikumeres lükkab kutselised rannakalurid eest purjetajail ja surfaritel ning piirab kalapüüki passiivsete ehk siis kohtpüünistega, ent annab rohelise tee aktiivsetele püügivahenditele, nagu landi vedamine paadi järel ja spinningupüük. Need kaks viimast on just harrastuskalameeste kõige levinumad püügiviisid Pärnu lahel.

Eriti teravalt on maakonnaplaneeringut kritiseerinud ja sellest maavanemat Andres Metsoja teavitanud kutselisi kalureid ühendav MTÜ Liivi Lahe Kalanduskogu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles