Lüstri naised alustavad oma päeva portselaniga

Anu Jürisson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai Kolossovat rõõmustab, et huvi portselanimaali vastu on jätkuvalt elav.
Mai Kolossovat rõõmustab, et huvi portselanimaali vastu on jätkuvalt elav. Foto: Urmas Luik

Lüstris 20 aastat pärnumaalastele portselanimaali õpetanud Mai Kolossova ütles, et inimesed ei tea sageli ka ise, kui andekad nad on.

Värvi järgi nime saanud portselanimaali harrastajate selts Lüster tähistab sel pühapäeval oma kodukatuse all Nooruse majas 20. aastapäeva, näidates seekordki traditsioonilisel näitusel oma loomingut. Et tähtpäev veelgi jumekam tuleks, kutsuti Kaitseliidu ühendorkester ühtlasi jõulukontserti andma.

Eesti vanimat portselanimaalijate ühendust 1993. aastast saati vedanud Mai Kolossova on meeldivalt üllatunud, et ikka veel on nii palju huvilisi, nii algajaid kui edasijõudnuid, kes korra nädalas oma sammud Nooruse majja seavad. Osa neist, kes paarkümmend aastat tagasi temaga koos portselanimaalimisega alustasid, on juba üsna eakad ega suuda tervise tõttu enam kohal käia. Kuid nemadki maalivad edasi – kodus. Ja käivad vahel vaatamas, mida teised teevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles