Arude talu laudas ammuvad kirjakud

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Hakkasime kahest vasikast peale, nüüd on sada lehma ja teist niisama palju noorloomi,” seletab Arude talu perenaine Taivi Luur ja peremees Tõnu Luur noogutab kaasa.
“Hakkasime kahest vasikast peale, nüüd on sada lehma ja teist niisama palju noorloomi,” seletab Arude talu perenaine Taivi Luur ja peremees Tõnu Luur noogutab kaasa. Foto: Urmas Luik

Pruunikashall valgete sokkidega Triibu surub ennast Arude talu laudas perenaise Taivi Luuri lõua alla, lööb nurru ja nurub pai. Kassilõhn peab loomapidamises olema, siis ei tule närilised kirjakute ninaesisest matti võtma.

Arude talu lüpsilaut jääb Pärivere külla, heinamaad ja viljapõllud Niidu külla. Seal on ka siinse peremehe Tõnu Luuri noorema venna Toomase majapidamine Vahtramäe talu paarikümnepealise piimakarjaga.

“Päris valmis see laut meil siin ei ole, 2008 tulime sisse, tegema hakkasime varem. Vana laut jäi kitsaks, seal oli ainult 50 lehmakohta. Küsisime PRIA-lt toetust,” seletab Tõnu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles