Alpakad maiustavad porgandiga

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Porgand on talvisel ajal meie alpakade lemmik, sest muud värsket on väga vähe,” seletab Kännu talu perenaine Kaja Varmison, kes sai villaloomade pidamise mõtte oma norralasest kaasalt Kailt.
“Porgand on talvisel ajal meie alpakade lemmik, sest muud värsket on väga vähe,” seletab Kännu talu perenaine Kaja Varmison, kes sai villaloomade pidamise mõtte oma norralasest kaasalt Kailt. Foto: Urmas Luik

Heledates villakasukates tumedasilmsed alpakad venitavad kaelad veel pikemaks, et teha üksteise võidu ennast perenaisele nähtavaks. Põhjus on mahlakaid porgandiseibe täis kausis, millest ulatatud pala kaob kiirelt pehmete mokkade vahele.

Laamade sugulased alpakad on meie väikesel kodumaal alles uudisloomad ja nende suurim, üle 20pealine kari jalutab Kännu talu maadel. Pererahvas, Kaja Varmison ja tema kaasa Kai tulid Norra Kuningriigist, rajavad kodu ja peavad sõbralikke villaloomi.

“Otsisime ranniku ääres Audru ja Tõstamaa kandis ilusat mereäärset kohta, siia sattusime juhuslikult,” seletab Kaja ja ulatab aiatagustele suudele maiust. “Siin olid majast ainult müür ja esimese korruse seinad, suures toas kasvas mets, võpsik oli, täiesti võpsik, oleme siin kahe aasta jooksul kõvasti tööd teinud.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles