Seltsi tegevus väärtustab kodukohta ja kohalikke

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Kes seda maaelu ikka veab, kui mitte meie ise?” küsib Reet Alamaa, poeg Kert nõustub ema sõnadega. Mõlemad on hakkajad MTÜ Niidu Küla Seltsi tegevuses.
“Kes seda maaelu ikka veab, kui mitte meie ise?” küsib Reet Alamaa, poeg Kert nõustub ema sõnadega. Mõlemad on hakkajad MTÜ Niidu Küla Seltsi tegevuses. Foto: Urmas Luik

Põlluaasa talu suures toas tõttab MTÜ Niidu Küla Seltsi juhatuse liige Reet Alamaa näitama raamatut “Koduküla Niidu”, mille koostas tunnustatud õpetaja ja koduloolane Elve Tamvere. Aastapäevad tagasi ilmunud trükist otsivad nagu tikutulega taga need, kelle juured ulatuvad Are valda.

Niidu külaseltsi tegevuse keskmes on looduskaitsealune Are mõisa park, mille korrastamisel lõid lähemad ja kaugemad inimesed käed külge. Koduvalla ja PRIA toetusega sai valmis kolhoosiaegse lagunenud kõlakoja asemele laululava ja tantsupõrand, pargiaasal saab liivakattega väljakul võrkpalli mängida. Korrastatud on alleed, istutatud puid. Pargi suure tee äärses servas on Niidu küla tutvustav infotahvel, ikka selleks, et võõraski aimaks: siit ei tormata ummisjalu pealinna virvatulede poole.

“Töökus ja ühistöö – need on ehk meie küla märksõnad,” arvab seltsi juhatuse liige Ly Jõgila. “Inimesed on hakanud märkama enda kõrval rohkem teisi, kevaditi teeme pargis talgud, see on Niidu küla süda. Ühistöös ja suhtlemises on muutunud suhted paremaks ja isetegemise rõõm on läinud suuremaks, näiteks vastlapäeva korraldamisel ei ole enam probleemi, kes küpsetab pirukad, kes keedab supi.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles