Artur Tikkerbär õpetab pärnakad ujuma

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Tikkerbär on tegutsenud Pärnus ujumistreenerina 30aastat. Viimastel aastatel tegeleb kunagi Nõukogude Liidu noorte tippu kuulnud mees avavee - ja taliujumisega.
Artur Tikkerbär on tegutsenud Pärnus ujumistreenerina 30aastat. Viimastel aastatel tegeleb kunagi Nõukogude Liidu noorte tippu kuulnud mees avavee - ja taliujumisega. Foto: Urmas Luik

Omal ajal omaealiste seas Nõukogude Liidu tippu kuulunud praeguse Pärnu treeneri Artur Tikkerbäri (53) kinnitusel on ujumine hea ala spordiga alustamiseks, pealekauba kulub ujumisoskus igaühele elus ära.

Tallinnast pärit Tikkerbäri viis ujumistrenni ema, kui poeg oli kümneaastane.

“Trenni tegime palju, kaks–kolm korda päevas,” meenutas Tikkerbär. “Hommikul ujusime kell kuus 6–8 kilomeetrit, siis läksime kooli, pärast kooli oli üldkehaline ettevalmistus. Pärast seda jälle vees treening ja lõpetasime 19–20 ajal õhtul. Trenni tuli päevas kuni kaheksa tundi ja päevane ujumise kilometraaž oli 12–20.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles