Kuninga kooli lapsed särasid teatrifestivalil

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kuninga tänava põhikool.
Pärnu Kuninga tänava põhikool. Foto: Henn Soodla

Pärnu Kuninga tänava põhikooli näitetrupp naasis eile hilisõhtul Tartu Sadamateatris toimunud kaheksandalt teatrifestivalilt “Savilind” mitme eripreemiaga ja ülevas meeleolus.

Kõigil kaheksal festivalil osalenud Kuninga tänava kool oli lugemis- ja raamatuaasta puhul Aino Perviku raamatu järgi ette valmistanud kolmveerandtunnise lavastuse “Kunksmoor ja kapten Trumm”, mille muusika kujundas muusikaõpetaja Reet Jürima ja tantsud seadis Marge Rull.    

Näitetrupi juhendaja Tiiu Teearu ütlust mööda oli etenduses tegev tosin õpilast 2.-6. klassini. Kapten Trummi osatäitja Priit Tuula ja Kunksmoori mänginud Lizel Tüvi pälvisid parimate osatäitjate eripreemia, madruseks kehastunud Lauri Lapkin aga parima kõrvalosatäitja tiitli.

“Žürii hindas meie laste tõetruud ja südamlikku esitust,” ütles näitetükki lavale tuua aidanud Krista Juhanson, peaosaliste klassijuhataja.

Juhendajate jutu järgi olid noored näitlejad julged, veenvad ja loomingulised.

“Priidule oli see neljas festival kaasa lüüa ja tema näitlejameisterlikkus üha kasvab, alles sel aastal Kuninga kooli õppima asunud Lizel on suutnud end aga juba korduvalt väga nauditava artistina näidata,” rääkis Juhanson. “Seevastu madrus Lauri lausa improviseeris laval.”

Hästi said hakkama ka “lavatagused” jõud, tehnikapoisid Eero Naisson ja Tiit Sild.

“Latt oli väga kõrgel, ometi kuulsime palju positiivseid hinnanguid,” lausus Teearu, kes on Kuninga kooli trupi “Savilinnule” viinud nüüd juba seitse korda ja näinud kõiki varasemaid festivale.

“See on südamega tehtud festival, kiitus korraldajatele,” tunnustas Juhanson, kes teab, et lapsed ootavad “Savilinnule” minekut. “Festivalilt naastes küsisid nad juba bussis, mida järgmisel aastal mängima hakkame.”  

“Savilind” on erivajadustega laste näitetruppide festival, kus kohti ei jagata, kuid antakse välja eripreemiaid. Tänavusel festivalil osales 17 truppi, üks neist Soomest Turu linnast, ja lapsi oli kokku paarsada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles