Lollakas uudis

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Käisin Tartu ülikooli Pärnu kolledži kutsel eelmisel nädalal Ringi tänava koolimajas esinemas avatud loenguga teemal “Eesti meedia” ja peatusin seal muu seas sellelgi, milliseid uudiseid kõige enam loetakse.

Kuigi paljudes meediakriitilistes sõnavõttudes, olgu siis teaduslikul või tarbija tasemel, nõutakse meediakanalitelt rohkem positiivsust, leiavad kokkuvõttes rohkem lugejaid siiski negatiivsed teated, näiteks õõvastav kuritöö, laastav orkaan või surmatoov needus. Süvenedes selgub, et esimesel juhul oli tegu juhusliku peaga vastu seina kukkumisega ühise joomingu käigus, teisel juhul puhus tuul pikali aiatoolid ja kolmandal juhul osutus needus halva kvaliteediga püksteks, mis lihtsalt läbi kulusid ja rebenesid.

Pisikeste ja koledate kuritööde, igasugu ilmauudiste ja selgeltnägijate vahele mahub hulk loetavaid teateid sarjast “Kurioosumid”. Need pole maailma muutvad nupukesed, pigem meelelahutuslikud sündmused, mis sobivad hästi jutujätkuks. Enamasti on tegu uudistega, mille kohta on eesti keeles kena ja tabav sõna “lollakas”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles