Pärnu alleede ohtlikud puud saetakse maha

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdumisohtlike alleepuude saagimine ei tähenda, et Pärnu kaitsealused alleed oleksid tervenisti mädad. Näiteks Ringi tänava allee on kohati lausa eeskujulik.
Murdumisohtlike alleepuude saagimine ei tähenda, et Pärnu kaitsealused alleed oleksid tervenisti mädad. Näiteks Ringi tänava allee on kohati lausa eeskujulik. Foto: Ants Liigus

Palju vaidlusi sünnitanud Pärnu nelja looduskaitsealuse allee ühtne hoolduskava on nüüdseks saanud kooskõlastuse nii keskkonna- kui ka muinsuskaitseametilt, kuivõrd kõnealused alleed asuvad vanalinna ja kuurordi muinsuskaitsealas.

Jutt on Kuninga, Pühavaimu, Ringi ja Vanapargi tänava alleede hoolduskavast aastaiks 2014–2020.

“2010. aastal valmis hoolduskava esialgne versioon, mida avalikkusele siis tutvustati,” meenutas Pärnu linnavalitsuse haljastuse spetsialist Kadri Kõresaar. “Vahepeal oli vastava ala spetsialisti puudumise tõttu hoolduskava linna majandusosakonnas nii-öelda passiivses olekus, kuid nüüd on kava valmis ja vajalikud kooskõlastused saadud.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles