Pärnakate euromäng jääb ära!

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu võrkpalliklubi meeskond.
Pärnu võrkpalliklubi meeskond. Foto: Pärnu võrkpalliklubi

Pärnu võrkpalliklubi ja Slovakkia Bratislava Volley Teami meeskondade CEV Challenge'i eurosarja mängu ümber käis seebiooper, kuni täna selgus, et vastane viskaski ringi valge rätiku.

Sellistes võistlussarjades suhtlevad klubid enne omavahelisi mänge, sest vaja on ju rahvusvahelised kohtunikud tellida, teada, millal ja kuhu tuleb saabujatele buss vastu saata, mida ja mis kell külalised söövad, milline trenniaeg sobib jne.

Aga kõigepealt peab vastuvõtjale saabuma e-kiri, et külalised üldse tulevad. Bratislava klubi viivitas loobumisvihjeid kuulnud pärnakatele oma reisiplaanide kinnitamisega viimse momendini ja kauemgi, pannes Pärnu klubi internetiavarustes põhjusi otsima. Ning kui slovakid lõpuks ikkagi oma tulekust esmaspäeva õhtu hakul napi sõnaga teatasid, oli Bratislavasse sõidu võimaliku ärajäämisega arvestanud Pärnu klubi hetkega sundviskes, sest mida hiljem Pärnu-mängu kohtunikele ja oma delegatsioonile vastuvisiidiks lennupiletid tellid, seda rohkem ka maksad.

Internetis, täpsemalt Slovakkia võrkpalliliidu kodulehel leidus info, et Slovakkia kahekümne viimase aasta tituleerituim võrkpallimeeskond Bratislava kaotas Kesk-Euroopa liigas teisele Slovakkia meeskonnale Humenne ŠK Chemesile 71 minutiga kergelt ja kiirelt 0:3, sest Bratislava meeskonnast on lahkunud põhijõud, poolakast diagonaalründaja Jaroslaw Lech, 210 sentimeetrit pikk kümme aastat Slovakkia koondises olnud ja nelja riigi klubides eurosarju mänginud Martin Bencic ning slovakist nurgaründaja Milan Hrinak, samuti suure koondise- ja eurosarjakogemusega mängija. Mis on põhjus, kas jäid need mehed äkki kehvadeks või on Bratislava klubil raskusi palga maksmisega või miskit muud, pole teada. Aga pankrotijuttu oli kuulda. Ja teisipäeva pärastlõunal saabuski Pärnu VK meiliaadressile Bratislavast uus teade – me ikkagi ei tule, mõlemad mängud jäävad ära!

“Ilmselt nad võrdlesid reisi- ja vastuvõtukulusid eurosarjast lahkumise sanktsioonidega ja jõudsid sellisele otsusele, võib-olla polnud neil aga tõesti enam kedagi platsile saata ja CEV ei kinnitanud Bratislava ootelehe mängijaid. Kui neil oli seni kirjas kümme meest ja vähemalt kolm on läinud, siis muutub asi mõttetuks,” arutles Pärnu võrkpalliklubi tegevjuht Reio Tilk. “Müstiline asjaajamine nende poolt. Meil on nüüd küsimus, kes maksab meie vastuvõtu, kohtunike ja Bratislava-reisi eel tehtud kulud? Slovakkia alaliit ilmselt.”

Nii on Pärnu meeskond (eeldades, et Euroopa võrkpalliliit Bratislava loobumise aktseptib) mängudeta CEV Challenge'i sarja 16 parema seas ja jälgib homme õhtul, kuidas mängivad Itaalias Roomast lõuna pool asuvas Latina linnas kohalik Andreoli ja Belgia Antwerpeni Precura. Emmast-kummast saab pärnakate järgmine vastane.

Nii Pärnu võrkpalliklubi selle aasta mängud siis lõppesidki. Võib hakata jõuluvorsti sööma. Schenkeri liiga ja eurosari jätkuvad alles jaanuari keskel, Eesti karikavõistlustel on pärnakad aga publiku seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles