Krossiässad kihutavad Paikusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse enduroäss Toivo Nikopensius
Paikuse enduroäss Toivo Nikopensius Foto: Urmas Luik

Homme kell 13 Paikuse spordihoone eest startivale enduro Balti ja Eesti meistrivõistluste esimesele etapile on oodata üle 100 motomehe Eestist, Lätist ja Soomest.


Kahepäevasel võidukihutamisel selgitatakse paremusjärjestus 11 masinaklassis. Paikuse enduro rajameister Jüri Koger rääkis, et 57 kilomeetri pikkust ringi tuleb võistlejatel läbida homme kolm ja pühapäeval kaks korda.

“Seekord kulgeb võistlustrass senistest endurodest erinevalt,” seletas Koger. “Pärast starti sõidetakse kõigepealt Sindi vanale lasketiirule, sealt Seljametsa 2,1 kilomeetri pikkusele krossikatsele ja edasi kulgeb rada Reiu liivakarjääri ümbruses, kuhu on maha märgitud kaheksakilomeetrine enduro test, mis rahvakeeli tähendab kiiruskatset.”

Pühapäeval stardib esimene võistlejatepaar rajale kell 10 ja enduro võitjate autasustamine algab kell 14.

Mullu mitmepäevasõidus seenioride Euroopa meistri tiitli võitnud Toivo Nikopensius ütles, et üks Paikuse enduro favoriite on Husabergi tehase katsesõitja Valtteri Salonen (nr 88) Soomest.

“Kindlasti ihkavad siin võitu lõunanaabrid, vennad Janis (nr 6) ja Einars (nr 4) Vinters,” märkis Nikopensius.

Pärnumaa kiirematest meestest stardivad kodusel endurol Toivo Nikopensius (nr 10), Tõnu Kallast (nr 992), Tiit Laugus (nr 441), Marko Saareke (nr 434), Jakob Saks (881), Silver Pukk (468), Madis Pool (113) ja Mart Meeru (nr 974).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles