Hiired hiilisid pööningult teatrilavale

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puurist plehku pannud valge hiir (Ireen Kennik) saab pööningul sõbraks kartliku hallhiirega (Triin Lepik) ja üritab talle selgeks teha, et lapsi ei peagi kartma, vaid nendega koos on tore hoopis mängida.
Puurist plehku pannud valge hiir (Ireen Kennik) saab pööningul sõbraks kartliku hallhiirega (Triin Lepik) ja üritab talle selgeks teha, et lapsi ei peagi kartma, vaid nendega koos on tore hoopis mängida. Foto: Mats Õun

Täna keskpäeval Endla teatri suurel laval esietenduvas lastelavastuses toimetavad pööningul vana nahkhiir, hallhiir ja tõuk, kelle juurde satub ühel päeval valge hiir ning pöörab nende arusaama elust ja maailmast pea peale.

Näidendi autor on Andrus Kivirähk, Endla näitleja Priit Loogi jaoks on see esimene lavastajatöö ning lavakujunduse ja kostüümide autor on Endla näitleja Kaili Viidas.

Uudne ja huvitav on selle lavastuse töö olnud teatri grimeerijatele, sest esimest korda kasutatakse Pärnu teatris näitlejate nägude punnpõsksemaks ja loomakoonu sarnasemaks muutmiseks silikooni. Nii laseb lastelavastusele omaselt tundmatuseni muutunud välimus vaatajail vaid aimata, kes näitlejatest millise tegelase kostüümi on pugenud. Väikseid tegelasi looma- ja putukamaailmast mängivad Sten Karpov, Triin Lepik, Lauri Kink ja Ireen Kennik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles