Juhtkiri: Kesklinn vajab uut toidukauplust

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Viimaste aastate jooksul ja eriti lõppeval aastal on Pärnu saanud juurde märkimisväärse hulga toidukauplusi, eelkõige käib jutt mõnda kaubandusketti kuuluvatest poodidest. Nüüdseks peaks kenasti olema rahuldatud Mai ja Papiniidu rahva vajadus toitu osta, Ülejõe kandiski on piki Tallinna maanteed mitu suurt ja väikest toidupoodi ning Vana-Pärnu rikastus sel aastal suisa kahe kaubamaja võrra.

Rääkides Pärnu piirkondadest, kuhu võiks mõni lisapood kerkida, tuleb esmajärjekorras meelde Rääma linnaosa, eriti Oja ja Niidu tänavale mõeldes, kus oleks kindlasti ruumi vähemalt ühele, kui mitte enamale toidupoele, kuid samal ajal on üpris suur vajadus toidupoodide järele kesklinnas.

Omamoodi kummaliselt on see Pärnu areng käinud. Linna ääred on vaikselt, kuid kindlalt kiiremini arenenud kui südalinn. Oma osa võib muidugi olla muinsuskaitselistel küsimustel, kuid kindlasti pole muinsuskaitse iseenesest mingisugune arengupidur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles