Kuulsa kullassepa vanaisa haud sai tähise

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu praost Enn Auksmann õnnistas kuulsa juveliiri vanaisa risti.
Pärnu praost Enn Auksmann õnnistas kuulsa juveliiri vanaisa risti. Foto: Urmas Luik

Eile keskpäeval õnnistas Pärnu praost Enn Auksmann risti, mis tähistab Alevi vanal kalmistul maailmakuulsa kullassepa ja juveliiri Peter Carl Fabergé vanaisa viimast puhkepaika.

Nimeplaadiga rist on paigaldatud kodanikualgatuse korras, et tähistada Peter Fabergé (1767–1858) hauaplatsi. Peter Fabergé oli tisler, kes tuli Saksamaalt Berliinist Liivimaale Pärnusse ja temast sai siinse linna kodanik.

“Minult paluti fotot Peter Fabergé hauaplatsist ja kui ma tulin koos Lembit Miiliga siia pildistama, ei leidnud me seda kohta üles,” rääkis kodanikualgatuse teinud Pärnu linnavolikogu liige ja muinsuskaitsetegelane Jüri Kask. “Läksin Pärnu muuseumi direktori Aldur Vungi juurde ja palusin teda appi. Tulime kohale, vaatasime, temagi ei olnud sada protsenti kindel, kas oleme õige koha peal. Siis läksime tagasi muuseumi ja Aldur võttis kõige vanema kalmistuplaani ja sellele oli kantud Fabergé hauaplats.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles