Juhtkiri: Lõpp hea, kõik hea

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Erika Salumäe olümpiamedalite ostmine Sotheby oksjonilt, et need kas või kellegi eraomanduses ikka Eestis asuksid, ei ole muidugi otse spordiuudis. Kui just mitte üksteise võidu raha pakkumist ärimeeste atleetlikuks mõõduvõtmiseks pidada. Pigem on tegu sekundaarse, tippsportlaste tegemistega alati kaasneva lainetusega.

Samal ajal, hoolimata konkreetsetest ajenditest või eesmärkidest, mille seas enesereklaam just vähetähtis pole, miks oksjonil osaleti, on ikkagi hea, et kaks eestlastele väga olulise sündmuse käegakatsutavat tõestust laia ilma ei rännanud, vaid nii-öelda koju naasid.

Salumäe 1988. aasta Souli olümpiakulla ostmiseks panid seljad ja raha kokku Neinar Seli, Armin Karu ja Märt Vooglaid. Taasiseseisvunud Eesti esimese olümpiamedali, Salumäe Barcelonas võidetud kulla ostis AS Pärnu Sadam ja ettevõtte neljapäevasel jõulupeol seda kohaletulnutele näidatigi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles