Naiselikkus on oskus luua armastavaid sõnu ja tundeid

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helve Pärna-Valgemäe ütleb, et on kogu elu toetunud sisemisele rõõmule ja tahab seda joogatundide kaudu teistelegi jagada.
Helve Pärna-Valgemäe ütleb, et on kogu elu toetunud sisemisele rõõmule ja tahab seda joogatundide kaudu teistelegi jagada. Foto: Urmas Luik

Aida 5 hoones avas joogastuudio Helve Pärna-Valgemäe, kellel on kavas pakkuda joogatunde täiskasvanutele ja lastele.

“Olen joogaga tegelnud 20. eluaastast saati, ajast, kui mulle sattusid kätte Gunnar Aarma kirjutatud raamatud,” kõneleb Helve, kes on praktiseerinud hatha-jooga harjutusi raamatute põhjal iseseisvalt aastaid.

 “Mäletan vaimustust, kui telerist kanti üle Wai Lana joogatunde, tegin alati kaasa,” meenutab väiksekasvuline naine säravalt naeratades. Kui harjutustega hakkas kaasnema sisetunnetus, liitus Helve juba Pärnus tegutsevate joogagruppidega. Aeroobika ja jõusaal pole talle kunagi sobinud. Jooga kõrval on teda võlunud veel tants ja shindo: Helve on läbinud shindo instruktori koolituse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles