Mercedes Merimaa: Eesti mõistes oleme enneaegsed, sest hakkasime teistest varem mõtlema, kuidas Leaderi all panna luik, haug ja vähk koostööle

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“See ongi nii, et kui inimesed mõtlevad avaramalt, kogu tegevuspiirkonna raames, siis asjad loksuvad paika,” leiab Mercedes Merimaa.
“See ongi nii, et kui inimesed mõtlevad avaramalt, kogu tegevuspiirkonna raames, siis asjad loksuvad paika,” leiab Mercedes Merimaa. Foto: Urmas Luik

Sauga valla Soome Suupohja Leaderi sõpradega kohtumisest hakkas idanema mõte, mille tulemusena kümme aastat tagasi, 16. detsembril 2003, panid seljad kokku kuus omavalitsust koos mittetulundusühingute ja ettevõtjatega ning moodustasid MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu (PLPK).

Piltlikult öeldes on see vabakond teinud riigi ja kodukoha tutvustamisel mitme ministeeriumi töö, toonud maakonda suure hulga lisaeurosid, laiendanud rahvusvahelist haaret ja pälvinud tunnustusi.

Eile tähistas MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu tegevuse esimest juubelit Tõstamaa mõisas. Meeskonnakoolitusel “10 aastat Leaderiga” osales Euroopa Leader-ühenduse maaelu arenguks (ELARD) asepresident Radim Sršen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles