Pärnu tähistas Koidula juubelit tõrvikute ja luulega

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtuhämaruses taaselustati Koidula pargis 1960. aastatest pärinev Koidula gümnaasiumi õpilaste tõrvikutega rongkäigu ja miitingu traditsioon.
Õhtuhämaruses taaselustati Koidula pargis 1960. aastatest pärinev Koidula gümnaasiumi õpilaste tõrvikutega rongkäigu ja miitingu traditsioon. Foto: Urmas Luik

Üleriigiline etlejate konkurss „Koidulauliku valgel“ tõi üleeilsel Lydia Koidula 170. sünniaastapäeval (vana kalendri järgi) Pärnusse luulelugejaid mitmest Eesti maakonnast.

Õhtuhämaruses taaselustati Koidula pargis 1960. aastatest pärinev Koidula gümnaasiumi õpilaste tõrvikutega rongkäigu ja miitingu traditsioon, loeti Koidula luulet, esines segakoor, sõnavõttudega esinesid koolidirektor Indrek Kaldo, poetess Leelo Tungal ja Koidula muuseumi juhataja Elmar Trink. Mälestuspäev tipnes piduliku õhtuga Koidula muuseumis, kus autasustati esseevõistluse ”Elav Koidula” võitjaid.

Juba 17. korda Koidula muuseumis aset leidnud etlemisvõistlus toob kuulajate ja žürii ette Lydia Koidula kõrval alati veel ühe autori, kelleks sel aastal oli Leelo Tungal. Luulelugejaid hinnati nooremas ja vanemas vanuseastmes: nooremas võitis esikoha ja pälvis eripreemiagi Uku Pokk Orissaare gümnaasiumist. Vanema vanuseastme esikoha ja üldvõidu viis koju Maarja Kivisild Tapa gümnaasiumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles