Kivide horoskoop

, kivi- ja soolaterapeut, kinesioloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosa kvarts.
Roosa kvarts. Foto: Erakogu

Kõige tähtsamad kivid Sõnni (21.04-20.05) tähtkujus astroloogia ja vana maameditsiini järgi.

Astroloogia - roosakvarts

Roosakvarts on läbikumav roosa kivi, mis kuulub levinumate ehte- ja ravitoimega kivide hulka.

Tervendav toime: roosakvarts tugevdab emotsionaalset tundlikkust, ühtsustunnet, armastusvõimet, südamejõudu ja romantikat. Samal ajal hoiab inimest jalgupidi maa peal ega muuda mingil juhul järeleandlikuks, pigem aitab endas ja oma vajadustes selgusele jõuda. Ühtlasi edendab see kivi abivalmidust ja harmoonilist kooselu.

Roosakvarts harmoniseerib südame rütmi ja tugevdab südant, ergutab naha verevarustust, aitab vere- ja suguorganite haiguste ja seksuaalprobleemide puhul.

Kasutamine: roosakvartsi võib kanda pikemat aega nahaga kontaktis, valmistada temast kiviessentsi või asetada tuppa: roosakvartsist kiviring mõjub lõõgastavalt.

Puhastamine: maha laadida külma jooksva vee all ja asetada päikesevalguse kätte taas laadima. Pealse selle võib puhastamiseks kasutada mäekristalldruusi või sobivaid ahhaatplaate. Pikaajalisel kasutamisel puhastada nädala-kahe tagant.

Vana maameditsiin - heliotroop

Heliotroop on läbipaistmatu roheliste-punaste täppidega kivi. See on klassikaline ehtekivi, kuid tema raviomadusi teati juba antiik- ja keskajal. Heliotroobi nimetus tuleb kreeka keelest: heliou tropai (päikesekeeraja).

Tervendav toime: heliotroop aitab igas olukorras kontrolli saavutada, end kaitsta ja  soovimata mõjusid eemaldada. Virgutab väsimuse ja tüdimuse puhul ning rahustab närvilisuse ja agressiivsuse korral.

Heliotroop ergutab lümfisüsteemi tegevust ja ergastab kehavedelikke. Turgutab keha, aktiviseerib immuunsüsteemi ja aitab väga kiiresti algava infektsiooni, põletiku ja mädaniku korral. Samuti toob heliotroop leevendust südamekaebuste ja vereprobleemide puhul.

See kivi peaks olema igas koduapteegis, et teda hädaga kohe kasutada saaks.

Kasutamine: kuna heliotroop suudab immuunsüsteemi mobiliseerida, tuleb teda juba gripi ja põletike esmaste sümptomite ajal kasutada. Toimib kiiresti.

Soovitav on asetada heliotroop nahale südame ligidale, kus paikneb kolmnurkne luuõnarus. Sobib kanda ehtena või valmistada temast ravijooki - heliotroobiga ergastatud vett.

Puhastamine: maha laadida külma jooksva vee käes, seejärel asetada päikesevalguse kätte, samuti võib hoida mäekristalldruusil või kasutada puhastamiseks ahhaatplaati. Kauasel kasutamisel tuleks kivi puhastada nädala-paari tagant.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles