Kommentaar: Ülle Laursoo räägib noortega ühist keelt

, Pärnu õppenõustamiskeskuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lea Mardik.
Lea Mardik. Foto: PP

Ülle Laursoo töötab Pärnu õppenõustamiskeskuses sotsiaalnõustajana juba aastast 2000. Seega on tal olnud kordumatu võimalus olla üheks selle teenuse arendajaks Pärnus.

Aastatega on muutunud probleemid, millega spetsialistid oma igapäevatöös kokku puutuvad, ning seeläbi ka teenuse sisu. Praegu on sotsiaalnõustajal täita oluline roll riskilaste toetamisel ja koolisisese ja -välise võrgustikutöö arendamisel.

Ülle Laursoo teenindab Raeküla kooli. Tema töö eesmärgiks on koolikohustuse mittetäitmise ja põhihariduseta koolist väljalangemise ennetamine. Ülle saab õpilastega kergesti kontakti, ta on empaatiline ja oskab rääkida “noorte keeles”. Noored usaldavad teda ja leiavad tihti ise tee sotsiaalnõustaja kabinetti. Nii saavad paljud mured juba eos lahenduse. Ülles kui nõustajas on kombineerunud nii sotsiaalnõustaja kui psühholoogi vaist ja tundlikkus. See teeb temast professionaali, kes keerulisi juhtumeid lahendades peab oluliseks häid suhteid ja eetilisust. Aastatega omandatud kogemuste pagas töötades nii haridus- kui sotsiaalvaldkonnas on andnud Üllele suurepärase vundamendi, mis aitab tal koolisotsiaalnõustaja tööd tehes mõista nii õpilast, õpetajat kui lapsevanemat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles