Linn leevendab bussiootehäda

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abiks ikka. Ehkki uutel ootekodadel seinu pole, pakuvad need vähemalt sademete eest kaitset.
Abiks ikka. Ehkki uutel ootekodadel seinu pole, pakuvad need vähemalt sademete eest kaitset. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus tegi valitud linnakodanikele kingituse: kolme bussipeatusesse, kus varem olid vaid pink ja prügikast, paigutati klaasist varjualused.

Ehkki puuduliku taristuga peatusi, kus bussi ootavad inimesed peavad vahetult loodusega kokku puutudes taluma kõrvetavat päikeselõõska, luuni lõikavat külma, lämmatavaid lumetorme või vihmahooge, mis ei leota mitte ainult ihu, vaid ka hinge, on palju, otsustati, et enim vajavad leevendust Haraka, Emajõe ja Tallinna maantee peatusesse kogunevad inimesed.

Teistel pole lootust. Vähemalt praeguste plaanide kohaselt selliseid tagurpidi L-tähe kujulisi külgedeta, püstisest klaasseinast ja katusest koosnevaid varjualuseid esialgu juurde soetada ei kavatseta. “Need on just sellistesse kohtadesse, kus platvormiala on vähe, et kitsastes oludes saab inimestele peavarju ja puhkekohta pakkuda,” selgitas linnavalitsuse välissuhete ja protokollinõunik Anu Juurma-Saks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles