Ilmajaam tahab Pärnusse tagasi kolida

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ilmajaamas üle 30 aasta töötanud meteoroloog Lea Köster tõdes, et ehkki vahemaa ei tundu pikk, erinevad õhutemperatuurid lennujaamas ja Pärnus tuntavalt – kui meri on lahti, on Pärnus tavaliselt soojem, kui jääs, siis külmem.
Pärnu ilmajaamas üle 30 aasta töötanud meteoroloog Lea Köster tõdes, et ehkki vahemaa ei tundu pikk, erinevad õhutemperatuurid lennujaamas ja Pärnus tuntavalt – kui meri on lahti, on Pärnus tavaliselt soojem, kui jääs, siis külmem. Foto: Urmas Luik

Iga ametiala inimestel on oma siseringi naljad ning kui Eesti ja naabermaade ilmainimesed kokku saavad, siis eriliste tobeduste seas tuleb ikka jutuks ennast kuurortlinnaks pidava Pärnu otsus võtta kohalikult ilmajaamalt ruumid ja see sisemaale pagendada.

Nii ongi pärnakad tihti internetist ilmakaarti vaadates või hommikul raadiost ilmateadet kuulates pidanud õlgu kehitama ja tõdema, et on ikka soss-sepad seal ilmajaamas tööl, sest taevast ja kodust termomeetrit vaadates on pilt teine.

Pärnu ilmajaama kauane juhataja Marika Rokk tõdes, et aeg-ajalt on inimesed tõepoolest oma pahameelt neile väljendanud. “Suurema vääritimõistmise vältimiseks palusimegi muuta ilmateenistuse kodulehel oma nime Pärnu-Sauga meteoroloogiajaamaks,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles