Imelise jõuluaja head teod

, Vene gümnaasiumi õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paljudele on jõuluaeg südamelähedane rahu- ja rõõmuaeg. Pärnu Vene gümnaasiumis algas jõulunädal esmaspäeval, 16. detsembril heade soovide päevaga.

Kõiki kooli tulijaid võtsid vastu õpilasesinduse õpilased, kes jagasid kenasti kujundatud rulliks keeratud ja paelaga seotud heade soovide lehekesi. Direktor Riho tervitas õpilasi lahke naeratuse ja piparkookidega. Igaüks võis kirjutada südame- või jõuluehtekujulisele paberile ka ise hea soovi koolile, õpetajale, sõbrale. Nendest headest soovidest kujunes kooli fuajees heade soovide kuusk, mis jääb silma rõõmustama ja kõiki innustama pühade lõpuni.

Esimene päev andis õpilasperele, aga ka õpetajatele, töötajatele ja lapsi kooli toovatele lastevanematele positiivse laengu kogu järgnevaks nädalaks.

Teisipäeval, 17. detsembril toimus koolis teist aastat järjest heategevuslik jõululaat. Õhtupoolikul kujunes kooli aulast justkui mini-hansapäeva laat. Laadalt sai kõike, mida vajatakse-otsitakse kingituste ostmise ajal. Ilusti kujundatud letid kirevate reklaamidega kutsusid ostma suuri ja väikesi piparkooke, kuuseokstest vanikuid, kootud-heegeldatud sokke, kindaid, salle ja mänguasju, isetehtud jõulukaarte ja küünlaid, treitud küünlajalgu, pajalappe, isevalmistatud kuuseehteid ja küünlaid.

Maiustusi pakuti nii palju, et maiasmokkadele oli laat tõeline paradiis! Meeleolu aitasid luua meeldiv jõulumuusika, vahelduvad jõuluteemalised pildid suurel ekraanil, loterii „Iga loos võidab“. Kel jalad väsinud, sai kehakinnitust Tšaimajas või koolisööklas. Rõõmustav oli päeva lõpp, kui löödi kokku märkimisväärne tulu – 1200 eurot! Otsuse, kuidas raha jagada, tegid õpilasesinduse õpilased ise. Ühisel meelel otsustasid nad osa tulust anda Pärnu haigla lasteosakonnale: lasteosakonna mängutuba saab kingiks nukkude kööginurga ja autotee. Teine osa tulust aitab täita õpilaste unistust paigutada korrustele pingid. Abivalmis õpilased, nende vanemad ja korraldajad tegid tänuväärse teo.

Üksteisemõistmine, rõõm ja tahe teha midagi head käivad jõuluajal käsikäes. Heategevust jätkus  teistekski päevadeks. 5.k keelekümblusklassi õpilased käisid tervituse ja eestikeelse etendusega Pärnu toimetulekukoolis külas. Kolmandat aastat järjest käisid meie kooli õpilased esinemas Pärnu haiglas. Kõikjal võeti neid vastu nagu häid sõpru, keda alati oodatakse ja kelle üle rõõmustatakse.

Nädala teises pooles said algklassi õpilased teatrielamusi, põhikool lustis, tehes  playback show’d, gümnaasiumiõpilased nautisid jõulukontserti.

Jõuluajal sünnivad imedki. Meie kooli 1.k keelekümblusklassi õpilased said jõuluvanalt kirja. Kiri tuli kooli aadressil külmalt ja lumiselt Lapimaalt. Kirjast selgus, et jõuluvana abilised päkapikud on meie kooli õpilasi mitmel korral jälgimas käinud ja kiitsid väga kõiki viitteist 1.k last. Jõuluvana lisas nad väga heade laste nimekirja. Sel ajal kui direktor lastele kirja ette luges, vilksatas akna taga päkapikumüts. Ja kui te ei usu, tulge ise kaema!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles