Kuninga kooli jõuluetendus ja -laat kinkisid pühademeeleolu

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninga kooli jõuluetendust vaatasid nii õpilased, õpetajad kui lapsevanemad.
Kuninga kooli jõuluetendust vaatasid nii õpilased, õpetajad kui lapsevanemad. Foto: Siiri Paasma

Veerandi viimasel päeval sai kogu Pärnu Kuninga tänava kooli pere osa jõuluetendusest laulude, tantsude ja näitemänguga, päev jätkus koolis juba traditsiooniks saanud jõululaadaga.

„Mängisime etendust kaks korda, et vanematel oleks võimalus valida aega kooli tulekuks ja keegi ei jääks rõõmust ilma,“ rääkis huvijuht Siiri Paasma.

Seekordse jõululoo idee pärineb Paasmalt, kes kirjutas  lavastuse vahtekstidki. Osa teksti autor on õpetaja Inga Merisaar. Lavastada aitasid õpetajad Liis Vigla, Kristi Treial ja Ruth Vaga, tantse õpetasid õpetaja Marge Rull ja oma kooli õpilased Mari-Liis Paasma 9.s ja Merily Lüll 6.s klassist. Muusikaliselt kujundas lavastuse õpetaja Reet Jürima.

Etenduses osales 82 nii tava- kui haridusliku erivajadusega klassi õpilast. Kavalehe kujundas 3.a klassi õpilane Reinis Paatsi.

„Lapsed olid laval julged ja kõik pikkades proovides õpitu tuli hästi välja,“ kirjeldas Paasma..“Tegime Rimi reklaami, playback'itasime Fixi pesumehe laulu, laulsime jõuludest ja puhkusest, tantsisime šoppamis- ja diskotantse. Muidugi ei puudunud etendusest lapsi jälgivad päkapikud, kuuseturg ja veel palju muud.“

Jõululugu oma perest jutustas 6.s klassi õpilane Henry Piiskop, kellele see ülesastumine laval oli esimene kogemus.

Pärast toredat jõuluetendust toimus koolis vahva jõululaat, kus kauples, tegi sisseoste ja nautis laadamelu erakordselt suur hulk rahvast. Piparkoogid koos heade soovidega ja jõuluküpsetiste müügileti tegid nagu kõigil varasematelgi aastatel kooliperele ja külalistele 8. klassi tüdrukud õpetaja Elje Lõhmuse juhendamisel. Käsitööõpetaja käe all sai kujundatud pilkupüüdev käsitöönäituski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles