Päästjad manitsevad pühade ajal tulega ettevaatusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küdev ahi. Foto on illustreeriv.
Küdev ahi. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Päästeamet manitseb inimesi jõulude ja aastavahetuse ajal ettevaatusele, kuna siis kasutatakse tavapärasest rohkem lahtist tuld ja inimeste tähelepanu on peomeeleolus hajutatud.

Päästeameti pressiesindaja ütles, et enamiku traagilistest tuleõnnetustest põhjustab hooletu ümberkäimine lahtise tulega, vananenud ja korrast ära elektrijuhtmed ja -seadmed ning eluruumides suitsetamine.

Päästjad soovitavad asetada küünlad tulekindlale alusele ja eemale kergesti süttivatest esemetest, sest küünlaleek võib süüdata nii kardina kui küünlajalga ümbritseva kaunistuse. Kuuse kaunistamisel elava tulega küünaldega tuleb jälgida, et puu oksad ja süttivad kuusekaunistused ei oleks küünlale liiga lähedal.

Põlevaid küünlaid, küdevat kaminat või ahju ei tohi jätta järelevalveta, toonitas pressiesindaja.

Maja kaunistamiseks õues võib kasutada ainult välitingimustesse mõeldud elektriküünlaid ja vooluvõrku ei tohi elektriliste seadmetega üle koormata, sest kuumenenud juhtmete isolatsioon sulab ja lühisesse läinud juhtmed võivad süüdata ümbruse.

Veel soovitab päästeamet mitte suitsetada siseruumides, sest pudenenud hõõguvast suitsuotsast võib kergesti puhkeda tulekahju, ning teha suitsuandurile enne jõulu- ja aastavahetuse pidustusi väike ülevaatus.

Sõpradele ja sugulastele soovitab päästeamet aga kinkida suitsuanduri, tulekustutusteki, tulekustuti või hoopis korstnapühkija külaskäigu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles