Juhtkiri: Tavaelutuuled

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Mõjukaid ja ühiskonda muutvaid protsesse, mis lõppeval aastal Eestis algasid või kestlikult jätkusid, ei ole kokkuvõttes palju ja nii mõnigi neist on järk-järgult kaotamas aktuaalsust. Hea näide vahepealsest tormilisest sündmustikust, aruteludest ja vastutuse võtmisest ning selle võtmata jätmisest oli kultuurilehe Sirp sees ja ümber toimunu.

Hetkeks jõudis stabiilne, riigi rahastatud nišiväljaanne kõigisse uudistekanalitesse, hoogne personalivahetus päädis fiaskoga ja kultuuriminister Rein Lang astus tagasi. Nüüdseks on Sirbile välja valitud uus peatoimetaja, Pärnu juurtega teatriteadlane Ott Karulin, ja kired vähehaaval maha jahtunud.

Kui uue peatoimetaja valimine veel pakkus laiemat huvi, siis õige pea unustavad paraku Sirbi olemasolu kui sellisegi paljud need, kes Kaur Kenderi juhtimise all kokku pandud omamoodi eksperimentaal-Sirbi lennult letilt haarasid. Hoogsa lammutamise, ehitamise, taaslammutamise ja uuesti koostamise aegu avaldati arvamust, et juhtunu võiks anda tõuke põhjalikumaks aruteluks nii kultuuri üle laiemalt kui eesti kultuuriajakirjanduse üle kitsamalt. Kahjuks näib juba praegu, et tavaelutuul lihvib teravad mäed ümarateks küngasteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles