Juhtkiri: Polnud paha aasta

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Mõneski mõttes oli lõppev 2013. aasta tavaline. Eesti majandus suurt tõusu läbi ei teinud, kuid langusesse samuti ei läinud. Kohalike omavalitsuste valimised tõid laiemas plaanis kosmeetilisi muutusi, Pärnus ja Tallinnas näiteks jäi selles osas kõik põhimõtteliselt samaks. Suured looduskatastroofid eestlasi ei häirinud, mõni torm ja mõni üleujutus olid pigem rutiinsed kui erilised. Tööd neile, kes seda teha tahavad, leidub ja kuigi palk võiks mõnelgi elualal tublisti parem olla, on suured kärped praeguse seisuga jäänud minevikku. Pärnu ja Pärnumaa aasta ei olnud halb ja, arvestades mitte nii väga kaugeid kriisiaastaid, on see juba väga suur edasiminek.

Pärnu aasta teoks valitud Pärnu haigla arendus, taastusravi- ja heaolukeskuse ning psühhiaatriakliiniku avamine oli küll suur ja oluline asi, kuid haigla arengu mõttes igati loogiline jätk varem tehtule.

Pärnu haigla järel Pärnu aasta teo küsitlusel napilt teiseks jäänud Mai elamupiirkonda ja Pärnu keskranda ühendava kergliiklustee rajamine on suvepealinna elu ja arendamise kontekstis samuti loogiline jätk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles