Aldo Kals: lust on tegutseda, kui on superabikaasa ja toredad pojad

Kalev Vilgats
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Et see elu siin püsti seisab, on tänu minu abikaasale,” ütleb Aldo Kals kaasa kohta, kellega on elanud 41 aastat.
“Et see elu siin püsti seisab, on tänu minu abikaasale,” ütleb Aldo Kals kaasa kohta, kellega on elanud 41 aastat. Foto: Ants Liigus

Eesti aasta isa 2013 ajaloodoktor Aldo Kals pälvis laialdast tähelepanu isadepäeva kõnega Estonia kontserdisaalis. Nimelt rõhutas ta, et meie tulevased isad, aga ka emad peaksid saama koolipingist kaasa arusaama Eesti ajaloo vähemalt neljast alustalast. Need on Eesti Vabariigi põhiseadus, Tartu rahuleping, riigi õiguslik järjepidevus ja territoriaalne terviklikkus.

Kokkulepitud päeval 12.12 jõuame fotograafiga Tartusse nobeda liiklusega Kalda teele, kus Aldo ja Mall Kals on elanud juba 40 aastat.

Enne kui jõuan hakata esitama küsimusi, on Aldo Kals initsiatiivi üle võtnud ja tutvustab 2008. aastal Eesti rahvuskultuuri fondi juurde moodustatud Eesti biograafika stipendiumi allfondi. Eesmärk on annetustest kokku saada 10 000 euro suurune põhikapital. 1. novembri seisuga on selles ligikaudu 700 annetajalt juba üle 8800 euro. Teeme fotograaf Ants Liigusega oma panuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles