Pärnu kuurordi juubeliaasta lõpetab valgusetendus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muuseum.
Pärnu muuseum. Foto: Ants Liigus

Juubeliaasta "Pärnu Kuurort 175" lõpetatakse 31. detsembril ainulaadse 3D-mapping projektsioon-installatsiooni ja varjuteatriga.

2013. aastal tähistas Pärnu kuurordi 175. sünnipäeva. Kuurordi sünniajaks peetakse 1838. aastat, mil mere ääres alustas tegevust esimene supelasutus.

Pärnu linnavalitsuse teatel hõlmas lõppev juubeliaasta endas nii tervise hoidmisele ja taastamisele suunatud tegevusi kui ka hinge kosutavaid sündmusi.

Pärnu spaad pakkusid soodsaid päevapakette linnaelanikele ja "Kuurort 175" eripakkumisi linna külastajatele. Mitu Pärnu kohvikut ja restoran koostas spetsiaalse kuurordimenüü ning spordikeskused ja -klubid tegid sooduspakkumisi.

Kuurordiaastal valmis mitu uut kergliiklusteed, korraldati jalgrattamatku ja koostati jalgrattateede kaart.

Kuurordi juubeliaasta lõpetamiseks on kõik kutsutud 31. detsembril pool tundi enne aastavahetust Pärnu muuseumi esisele platsile osa saama erilisest ja ainulaadsest valgusetendusest. Tegemist on Pärnus esmakordselt esitletava 3D-mapping projektsioon-installatsiooni ja varjuteatriga. Etendus jutustab Pärnu kuurortlinna kujunemisloo.

Projekti on kaasatud Pärnus tegutsevad noored näitlejad, Pärnu muuseum ning Endla teatris töötavad spetsialistid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles