Siseministeerium virgutab lapsevanemaid kasvatustööle

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pahanduste vältimiseks peaksid vanemad alati teadma, kus nende võsuke parasjagu on ja millega ta tegeleb.
Pahanduste vältimiseks peaksid vanemad alati teadma, kus nende võsuke parasjagu on ja millega ta tegeleb. Foto: Ants Liigus

Siseministeeriumi algatatud teavituskampaania „Lapsevanem, ära maga maha õiget aega!“ annab vanemale juhatusi, kuidas rääkida oma lastega alkoholist, suitsetamisest ja narkootikumidest. Teemakohaseid nõuandeid leiab veebilehelt www.tarkvanem.ee.

„Illegaalsete narkootikumidega on Eestis kehvasti: kolmandik 15–16aastasi Eesti koolinoori on 2011. aastal valminud uuringu „European School Survey on Alcohol and Other Drugs” andmeil elus kasutanud illegaalset uimastit,” selgitas ettevõetu mõtet Priit Põiklik, siseministeeriumi kommunikatsiooninõunik. „Samas on peaaegu kõik (96–98 protsenti) neist 15–16aastastest, kes on elu jooksul tarvitanud illegaalset ainet, pruukinud enne seda legaalset ainet.”

Põiklik täpsustas, et tavaliselt algab keelatud narkootikumide tarbimiseni viiv tee 11. eluaasta paiku ära proovitud suitsetamisest ja lahjadest magusatest siidritest ning õlledest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles