Kuue riigi duatleedid võistlesid Jõulumäe tervisekeskuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudmehe klubi eestvedaja Enn Kübar tervitas duatloni avatseremoonial kuue maa atleete.
Raudmehe klubi eestvedaja Enn Kübar tervitas duatloni avatseremoonial kuue maa atleete. Foto: Jüri Suurkivi

Duatloni Balti karikasarja kolmas etapp meelitas Jõulumäe mändide alla jooksma ja jalgrattaga sõitma 163 sportlast Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Venemaalt ja Valgevenest.

“Jõulumäe duatlon teenis nii kaugelt tulnutelt kui Eesti sportlastelt vaid kiidusõnu,” ütles Eesti triatloniliidu peasekretär Tiina Pallas. “Võin kinnitada, et Balti karikasari on tänu Raudmehe klubi eestvedaja Enn Kübara suurele tööle saanud vägeva tuule tiibadesse. Kõik sportlased, kellega rääkisin, kinnitasid, et nii heades tingimustes pole nad varem võistelnud.”

Valgevenelasele kindel võit

Duatloni põhidistantsil haaras Valgevene sportlane Sergei Lihodievski liidrikoha juba esimese alaga. Ajaga 20.09 kuus kilomeetrit läbinud Lihodievski järel jõudsid vahetusalasse ligi minut hiljem eestlased Meelis Veilberg, Mart Suurkivi ja Harri Sokk ning valgevenelane Nikolai Jarmošik.

21 kilomeetri pikkusel jalgrattasõidul Jõulumäe rollerirajal suutis Sokk õige varsti liidri kinni püüda ja viimasele, kolme kilomeetri jooksule startis eestlane koos Lihodievski ja Jarmošikuga.

Tugeva jooksjana pani Lihodievski oma tahtmise maksma, tema võiduaeg oli 1:05.52. TTÜ spordiklubi esindav Sokk kaotas võitjale 34 sekundiga ja kolmanda auhinna teenis Nikolai Jarmošik 1:07.09ga.

Pärnumaa sportlastest oli eliitklassis parim Tamor Bakhoff sõudeklubist Pärnu, kes lõpetas distantsi kümnendal kohal ja Margus Tõkke (SK Raudmees) oli 15.

Naiste konkurentsis võitis duatloni Helen Schmidt (Viru SK), kellele järgnesid Alma Sarapuu (Tabasalu TK) ja Kairi Schmidt (Viru SK).

A-klassi noormeeste arvestuses teenis Rasmus Sutt (SK Jõulu) valgevenelase Vladimir Baranovi järel teise autasu ja Taavi Vahar oli viies.

Neidude duatlonis olid kolm paremat Kaidi Kivioja Vinnist, Aleksandra Kuhartšik Valgevenest ja Kerti Kesküka klubist Raudmees.

Naisjuunioride võistlusel tunnistas Adeele Arnek (SK Jõulu) vaid Tabasalu klubi esindava Liis-Grete Arro paremust. Meesjuunioride seas võidutses kahe valgevenelase ees Mart Suurkivi Tabasalust, Madis Veeäär (SK Raudmees) pidi leppima neljanda kohaga.

Pärnumaale tuli kulda, hõbedat ja pronksi

Distantsil 3 km jooksu, 10,5 km rattasõitu ja 1,5 km jooksu oli veteranide kiireim Ants Einsalu (Albe Team) ajaga 36.23. Teise koha sai Kaarel Schmidt (Viru SK) ja kolmandana jõudis lõpujoonele Jõulu klubi esindav Pärnu mees Meelis Kukk.

Raudmehe klubi atleedid Jaan Kesküla ja Jüri Mets lõpetasid duatloni vastavalt kuuendal ja üheksandal kohal.

Naisveteranide seas maitses võidurõõmu Sirje Kõresaar (SK Raudmees). B-klassi poiste arvestuses tuli Romet Sutt (SK Jõulu) leedulase Davydas Kopustase järel teiseks. Suti klubikaaslastest oli Oliver Kask kaheksas, Karl Jõumees üheksas, Hendrik Pajuväli 10. ja Kenn Jaakson 15. Raudmehe klubi poistest sai Ergo Veskilt 19. ja Elar Mitt 20. tulemuse. B-klassi neidude võidu viis Rahel Kallas Tabasallu. Jõulu klubi esindajatest sai Kairit Paju kuuenda ja Triin Taveter kaheksanda koha.

Kõige väiksemate duatleetide võistlusel teenisid Pärnumaa lastest õed Marta ja Paula Kübar oma vanuseklassis teise ning Liis Rekand kolmanda autasu. Kaisa Martin oli viies ja Katrin Klemmer kaheksas.

Järgmisel päeval jätkusid Balti meistrivõistlused Tootsis basseinitriatloniga.

Meeste eliitklassis võitis esikoha Mikalai Jarmotšik Valgevenest ja meesveteranide parim oli Meelis Veilberg klubist West Sport.

Kert Kesküla oli kiireim A-klassi neidude arvestuses ja Hendrik Vaidila lõpetas nooremeeste võistluse viiendana.

Naiste triatloni esimese auhinna viis Alina Padleckaite Leetu, Kaity-Marin Tiitmaa (SK Raudmees) tuli viiendaks.

Naisveteranidest võidutses taas Sirje Kõresaar ja harrastajate seltskonnas teenis esimese auhinna Kristine Tamm Tootsi põhikoolist. B-klassi noormeeste arvestuses võistelnud Tootsi poisid Elar Mitt ja Ergo Veskilt said vastavalt üheksanda ja kümnenda koha.

Koolilaste triatlonis teenisid Pärnumaa noored kolm auhinda. Paula Kübar oli oma vanuseklassis teine ja Erki Juhansoo ning Harlis Hall võistlesid kolmanda koha vääriliselt. Tootsi kooli õpilastest sai Liis Rekand neljanda, Airike Rebane ja Hardi Ristimägi viienda, Kaisa Martin kuuenda ja Katrin Klemmer seitsmenda koha.

Mudilaste võistlusel tõusid pjedestaalile Martina Juhansoo, Riinu Jürgens, Kerda Erm, Sofia Kristina Luts, Kertu Jürgenson, Leticija Veinberg, Säde Lee Kerge, Pauls Audzevics, Tuuli Leuke, Getriin Marii Lessing, Liis Tamm ja Kardo Erm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles