Lagunenud majad peaksid pildilt kaduma

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnjõe endise kauplus-söökla varemed (paremal) on tänaseks juba lammutatud. Tagaplaanil tühi korterelamu.
Pärnjõe endise kauplus-söökla varemed (paremal) on tänaseks juba lammutatud. Tagaplaanil tühi korterelamu. Foto: Urmas Luik

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) tellimusel valmis DTZ Kinnisvaraeksperdil uuring kasutusest väljalangenud ja mahajäetud elamufondi võimalikust probleemsusest.

Uuringu eesmärk oli kaardistada kasutuseta jäänud ja mahajäetud eluruumidega korterelamute hetkeolukord (sellise elamufondi hulk), teha selgeks olukorra problemaatilisus ja välja töötada lahendusvariandid olukorra parandamiseks.

Ühe võimaliku lahendusena analüüsiti erastatud korteritest loobumist kohaliku omavalitsuse kasuks või nende sundvõõrandamist. See võimaldaks piirkonda allesjäänud elanikke koondada paremas seisukorras olevatesse korterelamutesse ning tühjaks jäänud ja amortiseerunud elamute lammutamist elamufondi jätkusuutliku majandamise huvides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles