Uppunud hülged viiakse metsa

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätumata meri kannab randa uppunud hallhülgeid, mis koristatakse, kui neist teada anda.
Jäätumata meri kannab randa uppunud hallhülgeid, mis koristatakse, kui neist teada anda. Foto: Ants Liigus

Toimetus sai jaanuari esimestel päevadel teateid Pärnu randades vedelevatest õõvastavatest hülgekorjustest, mis kauaks taevasse jäänud talvemõnusid nautivate merepiiril uitajate silmi riivavad.

“Eriti halb on, kui juhtud lastega surnud loomade otsa komistama,” sõnas toimetusse kirjutanu, kes Maist keskranda jalutades veepiiril koguni kolme korjust märkas, üks neist nn surfialal ja kaks “otsekui ühishauda maetuna” sealsamas lähedal. Teine toimetusse sõna toonu oli hülgekorjuse leidnud vedelemas lausa keset Mai elurajooniga piirnevat randa.

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna keskkonna peaspetsialist Sigrit Kasemets kinnitas, et hülgeid linnavõim randa vedelema jätta ei luba ja neid koristatakse “tavapärase ranna hoolduse käigus”. Häda olla selles, et kui suviti koristatakse liivarandasid linnas regulaarselt, siis talveajal, kui pakane on vee jäätanud ja lumi maa katnud, mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles