Pärnu meelitab investoreid tasuta maaga tööstuskülas

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajatav Loode-Pärnu tööstusrajoon jääb Tallinna maantee ja Uus-Sauga tänava vahelisse piirkonda.
Rajatav Loode-Pärnu tööstusrajoon jääb Tallinna maantee ja Uus-Sauga tänava vahelisse piirkonda. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Ettevõtted, mis Loode-Pärnu tööstuskülla kolivad ja töökohti loovad, saavad nelja aasta pärast maaomanikeks, esialgu tuleb neil aga oma elujõulisust hoonestusõiguse tasu makstes näidata.

Järgmise nädala neljapäeval hakkab Pärnu linnavolikogu arutama kolme Loode-Pärnu tööstuskülas tegevust alustava ettevõtte hoonestusõiguse tingimusi. Kahe ettevõtte puhul on need juba otsustatud, gaasitankla tööstusküla sissesõidul valmis.

Osa ettevõtteid, mis Tallinna maantee ja Ehitajate tee ristmikust lennuvälja poole kavandatavasse tööstuskülla minna kavatses, on sellest loobunud. Veel eelmise aasta alguses lootis linnavalitsus, et Trimtex Baltic ja Milectria Est tööstuskülas tegevust alustavad, varem on esialgsest plaanist ära öelnud OÜ Vesimentor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles