Kunstide maja lauluneiud tõid konkursilt esikohti

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmen Kõrnas ja Merilin Kauniste.
Karmen Kõrnas ja Merilin Kauniste. Foto: Mart Tõnismäe

Pärnu Kunstide maja lauluõpetaja Endla Murd naasis oma õpilastega Poolast, kus Pärnu tüdrukud 14.-17. mail toimunud laulukonkursil mitu kõrget kohta saavutasid.

Poolas Csestochowa linnas XIX rahvusvahelisel noorte talentide konkursil “Majowa nutka” sai Merilin Kauniste esikoha 17-20aastaste arvestuses. Karmen Kõrnas tuli esimeseks ja Rosanna Lints teiseks 14-16aastaste vanuserühmas ning duettide hulgas said esikoha Karmen Kõrnas – Merilin Kauniste. Eriauhinna tulemusliku juhendamise eest pälvis Endla Murd.

Konkursil oli osavõtjaid ligi 100, esindatud olid Saksamaa, Kirgiisia, Valgevene, Ukraina, Venemaa, Portugal, Poola, Eesti ja Leedu.

“Tüdrukud olid hästi tublid ja nautisid laval olemist, sellest tuli ka edu,” kommenteeris Murd oma õpilaste edu. “Kodus on tihti raskem, kriitikat rohkem ja konkureerijad teada. Mujal on olemine vabam, sest tase ja soov ennast näidata on tugevad, tüdrukud ei karda, vaid musitseerivad.”

Auhindadeks jagati videokaameraid ja fotoaparaate, meeles peeti õpetajaidki.

Võistluse tase oli Murru sõnutsi väga kõrge, kuna korraldaja helilooja-vokaalpedagoog Stanislaw Zielinski oli kokku kutsunud noorte paremiku eri konkurssidelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles