Tehnikaspordifännid nautisid Audru ringrajal põnevaid sõite

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi noormees Steven Puust võidutses noorteklassis.
Sindi noormees Steven Puust võidutses noorteklassis. Foto: Ants Liigus

Sõiduautode Erki Spordi superkrossi karikasarja viiendal etapil Audru ringrajal lõi ootamatult alanud paduvihm kõigis masinaklassides kaardid sassi.

“Võistluspäeva esimeses pooles säras taevas päike ja favoriidid said kuival asfaldil oma paremuse maksma panna, kuid otsustavateks sõitudeks kattus rada veega ja võitma hakkasid teised mehed,” rääkis Erki Spordi president Eiki Eriste. “Rada muutus libedaks ja väga palju oli väljasõite.”

Vabaklassis säras Seppam

Võistluspäeva kõige konkurentsitihedamaks kujunenud vabaklassis jahtis pjedestaalikohti tosin võidusõitjat. Kuival asfaldil toimunud esimese sõidu võitis Lada Samaral kihutanud Erko Eriste, kannul Silver Havamaa (Honda Civic Type R) ja Martin Seppam (VW Golf 2).

Teises, lausvihmas sõidus oli konkurentidest mäekõrguselt üle esmaspäeval 17. sünnipäeva tähistanud Tallinna noormees Seppam, kes edestas teisena lõpetanud Kalle Kütti (Honda Integra Type R) ligi 40 sekundiga, kolmanda koha sai Indrek Nilson (BMW 325). Kui kohtunikud olid kohapunktid kokku lugenud, kuulutati võitjaks Seppam, teise pjedestaaliastme hõivas Havamaa ja kolmanda auhinna võttis vastu Eriste.

2WD klassis pani juba teist võistlust järjest end maksma Volkswagen Golfil kihutanud Pärnu noormees Lauri Telling, kes oli ajasõidus ligi poole sekundiga nobedam lähimast jälitajast, Paikusel elavast Kaido Oravast (VW Golf 2).

Esimeses finaalsõidus suutis Tellingi tempos püsida vaid Orav ja kolmanda koha sai liidriga sama marki autol sõitnud Paistu mees Ivo Ibrus. Teises sõidus möödus kuuendalt kohalt startinud Telling kümne ringiga kõigist vastastest ja talle kuulus etapivõit. Orav noppis Superkrossi edetabelisse teise koha punktid ja Ibrus tuli kolmandaks.

Suure tõenäosusega oleks esikolmiku kohtade jagamisse jõuliselt sekkunud alles 13aastane Janno Ligur, kes näitas kvalifikatsioonis väga head minekut. Paraku pidi noormees juba esimeses sõidus jalameheks jääma, kui tema Lada Samara otsustas töölepingu enneaegselt lõpetada.

Steven Puusti edu märjal rajal

Noorte autosportlaste omavahelises konkurentsis oli tartlane Karl Raudsepp (Honda Civic) kiireim nii ajasõidus kui esimeses finaalis, kus Sindi poiss Steven Puust (Toyota Yaris) sai teise ja Enar Klaus Kunman (VW Golf 2) kolmanda koha.

Teises sõidus muutsid vihmahood võistlustingimusi kardinaalselt. Libe rada oli vesi Puusti veskile, kes võitis Kunmani ja sarja senise liidri Kairo Kallase (Honda Civic) ees kindlalt esikoha.

Etapivõit kuulus Puustile, Kunman sai teise koha ja kolmanda auhinnaga pidi leppima Raudsepp. Esikolmikule järgnesid Kabli noormees Kallas, Türi poiss Janar Lehtniit (VW Golf 2) ja oma elu teisel võidusõidul Toyota Corollal startinud 10aastane Ott-Joosep Lusik Arest.

Lada klassis õnnestus Kalmer Vahtil Elvast mõlemad finaalid veenva eduga võita. Teise koha saavutas Kevo Kärp Tarvastust ja kolmandaks tuli võitja kaaslinlane Gert Ilves.

Pärnu publiku üks lemmikud, Taalis elav Ainar Arula näitas ajasõidus kena kiirust, paraku ei pidanud tema võistlusauto teises sõidus valule vastu.

Audru ringraja väikesel, 1,1 kilomeetri pikkusel Põhjaringil kihutanud krossiklassis võidutses Kalle Kütt, kellele järgnesid Silver Havamaa ja Peeter Peek.

Ringrajavõistluse viimane vaatus, superfinaal lõppes Eristele veel enne, kui see alata oli jõudnud.

Eelmisel etapil superfinaali võitnud Eriste ei pääsenud oma Lada Samaraga käigukasti rikke tõttu boksiteest kaugemale.

Viie ringi pikkuse sõidu võitis Martin Seppam, kannul Indrek Nilson ja Kalmer Vaht.

Erki Spordi superkrossi karikasarja järgmine etapp on Audru ringrajal juba 6. juunil.

Pühapäeval tuleb Taalis põnev sprint

Pühapäeval saavad autospordihuvilised nautida Taali krossirajal rahvasprindi sarjas võistlevate sportlaste sõite 1,7 kilomeetri pikkusel distantsil.

Kell 11 algaval võidukihutamisel jagatakse auhindu seitsmes masinaklassis. Sprindivõistluse korraldaja Eiki Eriste ütles, et krossirajal ja selle ümbruses tiirutaval trassil on võistlusautod väga hästi nähtavad.

Taali sprindil on neljaveoliste autode klassis favoriidid Mitsubishi Lanceritel kihutavad Helmet Palm, Rain Rannula ja Toomas Tammsalu ning Subarut Imprezat taltsutav Kaido Saul.

2WD sportautode sõitudes tulevad kiirematest meestest rajale Jaak Palmisto (VW Golf), Kristo Saar (Lada Samara) ja Allan Popov (Honda Civic Type R) ning naiste hooaja edetabelit juhivad Sirje Potisepp (Nissan Sunny GTI), Triinu Meltsov ja Pilvi Sups (mõlemad Hinda Civic).

Sprindivõistluse pealtvaatamine maksab 25 krooni ja välikohvikud pakuvad kõhutäidet ning keelekastet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles