Kodutütarde ja noorkotkaste ühendkoor annab esimese kontserdi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutütred.
Kodutütred. Foto: Erakogu

Täna Pärnumaal Audru keskkoolis alanud kolmepäevane kodutütarde ja noorkotkaste üleriigiline laululaager päädib pühapäevase kontserdiga Pärnu kontserdimajas.

23. mai pärastlõunal toimuva aktuse ja kontserdiga tähistatakse ühtlasi organisatsiooni Noored Kotkad 80. aastapäeva, kontserdi publiku moodustavad kodutütred ja noorkotkad.

Üle Eesti on laululaagrisse tulemas 76 tüdrukut ja 51 poissi. Neile õpetavad laule ja juhatavad kontserti Pärnumaa kogenud koorijuhid Anne Uusna, Aire Luhaoja, Kadri Keskküla ja Ivo Rosenberg.

“Kui kodutütardel toimub laululaager traditsiooniliselt igal aastal, on noorkotkad niisuguses laagris esimest korda,” ütles noorkotkaste peavanem Silver Tamm.

Noorkotkaste ja kodutütarde organisatsioonid loodi 1930. aastatel Kaitseliidu eriorganisatsioonidena, et pakkuda noortele isamaalist tegevust ja kasvatada neist täisväärtuslikke ja kõlbelisi Eesti Vabariigi kodanikke.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles