Meelis Kukk: Kui tõde pettepildi lummuses kaob

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Kukk.
Meelis Kukk. Foto: PP

Madal, niiskust tihkuv taevas, õhusooja kolm ja pool kraadi... Selline ilma kirjeldus sobib nii kevadesse kui sügisesse, erandjuhtudel suvesse ja talve. Kui lisada lausejätk "selline ilm valitses kolmekuningapäeval 2014. aastal Pärnumaal", siis on selge, kus ja millest jutt.

Soovides asju mõistetavaks teha, on vaja tervikpilti, ja vastupidi, kasutades tervikkogumist teatud killukesi ja neid smugeldades, on võimalik kujundada pettepilte, mis sobivad kombinaatori taotlustega.

Selle asemel et kirjutada asjadest terviklikult kõiki asjaolusid käsitledes, on Priit Sutt oma 10. jaanuari kirjutises Pärnu Postimehes läinud ajupesu ja demagoogia teed. Sest kuidas teisiti nimetada sellist kommunikatsioonivõtete kogumit inimeste teadlikuks eksitamiseks? Nimetatud kirjatükis kasutatakse meetodite süsteemi, mille abil püütakse peita tegutseja ja tegutsemise tegelikke motiive ja taotletakse isiklike hinnangutega enda upitamist.

Säästan loodust ja lugejaid koormamata leheruumi Priit Suti tegemiste kirjeldamisega, mis tingisid tema töölepingu ülesütlemise linnavalitsuse poolt. Mul pole seda vaja teha, kahju oleks raisatud ajast. Siin sobib ekspluateerida vanasõna: „Seaga ei maksa mutta maadlema minna – siga saab palju lusti, sina saad lihtsalt sopaseks.“

Asjaolusid arvestades, olles kompromissitu võitluses kahjurlusega ja seistes usaldusväärsuse eest, on linnavalitsus käitunud ainuvõimalikult. Kõik kellegi muusugused väited on end nurka mänginud tegelaste katsed asi segaseks ajada ja ülendada end, alandades teisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles