Meelis Kukk: Kui tõde pettepildi lummuses kaob

Meelis Kukk
, Pärnu abilinnapea (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Madal, niiskust tihkuv taevas, õhusooja kolm ja pool kraadi. Ilma selline kirjeldus sobib nii kevadesse kui sügisesse, erandjuhtudel suvesse ja talve. Kui lisada lausejätk “selline ilm valitses kolmekuningapäeval 2014. aastal Pärnumaal”, on selge, kus ja millest jutt.

Soovides asju mõistetavaks teha, on vaja tervikpilti ja vastupidi: tervikkogumist killukesi kasutades ja neid smugeldades annab kujundada pettepilte, mis sobivad kombinaatori taotlustega.

Selle asemel et kirjutada asjadest terviklikult kõiki asjaolusid käsitledes, on Priit Sutt (alates tänasest endine Pärnu lasteküla direktor – toim) oma 10. jaanuari kirjutises Pärnu Postimehes läinud ajupesu ja demagoogia teed. Kuidas teisiti nimetadagi sellist kommunikatsioonivõtete kogumit inimeste teadlikuks eksitamiseks? Nimetatud kirjatükis kasutatakse meetodite süsteemi, mille abil püütakse peita tegutseja ja tegutsemise tegelikke motiive ja taotletakse isiklike hinnangutega enda upitamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles