Hannes Rumm: Alanud hobuseaasta eriline urbanipäev

, Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi valimiste juhtlause on kõikides ELi riikides sama. Eesti keeles kõlab see “Osale. Otsusta. Mõjuta.”
Europarlamendi valimiste juhtlause on kõikides ELi riikides sama. Eesti keeles kõlab see “Osale. Otsusta. Mõjuta.” Foto: PP

Eesti rahvakalendris on 25. mai urbanipäev, mis on saanud nime paavst Urbanus I surmapäeva järgi. Uuemal ajal soovitatakse urbanipäeval alustada potipõllundusega ja keeta linaseemnetega kaerahelbeputru, sest vanade eestlaste jaoks märkis see päev öökülmade lõppemist ning õiget aega lina- ja kaerakülviga alustada.

Tänavune urbanipäev on erandlik, sest siis soovitavad nii vabariigi valimiskomisjon kui kõik meie erakonnad peale käte mullaseks tegemise proovida kätt Euroopa Parlamendi valimistel.

Tavaliselt on nii, et kõigist valimistest tunnevad nii meil kui mujal inimesed kõige vähem huvi europarlamendi valimiste vastu. See on mõistetav, sest esmapilgul näib Brüsseli klaaspalee palju kaugem ja eluvõõram kui oma vallamaja või Toompea loss.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles