Paikuse koolilastele jagati helkureid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkur.
Helkur. Foto: Mihkel Maripuu

Politsei- ja piirivalvekolledži kadetid ootasid eile varahommikul lapsi Paikuse põhikoolis. Keegi helkuri puudumise pärast riielda ei saanud, jagati hoopis helkureid ja häid soove nii liikluses kui ka koolis hakkama saamiseks.

440 õpilasega kooliperest oli helkurita umbes kolmandik. Helkuri said jope külge needki, kel oli ümber randme helkurpael. Paraku jääb pael varruka alla ja nii pole sellisest helkurist vähimatki kasu, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Politsei- ja piirivalvekolledži õppejõud Enn Kooskora rõhutas, et helkur pole selleks, et seda taskus hoida ja vajadusel kontrollivale politseinikule näidata.

Põhiline viga, mida tehakse on see, et helkur riputatakse valele kõrgusele. Oma otstarvet täidab see väike asjake vaid siis, kui on õigesti kinnitatud. Helkur kinnitatakse paremale ehk sõiduteepoolsele küljele. See peab põlve kõrgusel vabalt rippuma ja olema nähtav nii eest kui ka tagant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles