Päästeauto sõitis kokkupõrke vältimiseks kraavi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul Paikuse vallas Silla külas süttinud mööblivabriku tulekahjule sõitnud Kilingi-Nõmme päästekomando autole tuli põlengupaiga lähistel kitsal ja libedal teel vastu sõiduauto, mille juht ei andnud vilkuritega masinat nähes teed ja kokkupõrke vältimiseks sõiduautole ruumi tehes libises päästemasin kraavi.
Täna hommikul Paikuse vallas Silla külas süttinud mööblivabriku tulekahjule sõitnud Kilingi-Nõmme päästekomando autole tuli põlengupaiga lähistel kitsal ja libedal teel vastu sõiduauto, mille juht ei andnud vilkuritega masinat nähes teed ja kokkupõrke vältimiseks sõiduautole ruumi tehes libises päästemasin kraavi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna hommikul Paikuse vallas Silla külas süttinud mööblivabriku põlengule sõitnud Kilingi-Nõmme päästekomando auto libises liiklusõnnetuse ärahoidmiseks kraavi. Keegi õnnetuses tõsisemalt viga ei saanud.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Tringi sõnutsi tuli Klingi-Nõmme päästekomando autole vahetult enne sündmuskohale jõudmist kitsal ja libedal teel vastu sõiduauto, kuid selle juht ei andnud vilkuritega masinat nähes teed ja kokkupõrke vältimiseks sõiduautole ruumi tehes libises päästemasin kraavi.

„Esialgse info põhjal oli tegemist õnneliku õnnetusega, päästjad on terved ja kannatada on saanud ainult masina esiosa kaitseraud,“ ütles Trink.

Nähtavus oli hommikul hea ning vilkurite ja sireeniga liikuv masin oli sõiduauto juhile kaugelt näha. Päästeauto kraavisõit ei saanud päästjate kinnitusel sõiduautole märkamatuks jääda, aga selle juht sõitis peatumata edasi.

„Päästjad panevad inimestele südamele, et vilkuritega masinale peab teed andma,“ tuletas Trink meelde elementaarseid liiklemisnõudeid. „Päästjad kogevad iga päev olukordi, kus päästesündmusele sõites ei lase juhid neid liikluses läbi või üritatavad sõiduautode juhid viimasel hetkel näiteks ristmikul päästeauto eest läbi lipsata, tekitades nii liiklusohtlikke olukordi nii enda kui päästjate jaoks.“

Trink märkis, et päästjad ei sõida linna vahel vilkuritega niisama, sireen ja vilkurid tähendavad, et mehed kiirustavad inimesi aitama või kellegi vara päästma ning iga liikluses kaotatud minut on kaotatud minut hädasoleva inimese jaoks.

„Tuletame meelde, et lisaks inimlikule mõistmisele kohustab juhti operatiivsõidukile teed andma ka liikluseeskiri,“ lausus Trink.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles