Juhtkiri: Mammutite ja dinode võitlus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Mai lõpus toimuvaid Euroopa Parlamendi valimisi on Eestis juba nimetatud (poliit)mammutite võitluseks. Samamoodi võib rääkida (poliit)dinosauruste heitlusest, vahet pole, mõlemad surevad välja. Mida võidab sellest Eesti valija, kui need inimesed Brüsselisse saadab?

Õhtuleht kirjutas eile juhtkirjas, et kipub jääma mulje europarlamendist kui pensionäridele mugavast kohast. Tegelikult nii ongi. Vanades demokraatiates on olnud 1979. aastast alates, kui esimene Euroopa Parlamendi koosseis valiti, tava lähetada Brüsselisse auväärseid poliitikaveterane kõrgepalgalisele sinekuurile. Kindlasti on seda võimalust kasutatud tülikate poliitikute jalust ära saatmisekski.

Eesti bukett kujuneks küll uhkeks: Edgar Savisaar, Siim Kallas, Marju Lauristin, Ene Ergma (Õhtulehe versioon). Ent politoloog Rein Toomla kahtleb tõsiselt, kas Savisaar ikka läheks, armsam on olla linnapea Tallinnas kui reasaadik Brüsselis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles